Музыкальная беседа по теме П.И. Чайковский Детский альбом — Утренняя молитва, В церкви. Конспект занятия

Молитвенное правило для мирян краткое описание

Так как только пришедшим к вере мирянам довольно сложно приучить себя к ежедневной молитве, были составлены особые сборники, которые помогают правильно рассчитать свои силы и обращаться к Творцу с определенным духовным посылом.

Молитвенные правила не были придуманы в одночасье. Порой их создавали святые старцы по просьбам мирян, а другие появлялись в связи с различными церковными ритуалами. Как бы то ни было, но каждый православный верующий должен придерживаться определенного регламента, позволяющего ему максимально очиститься от всего мирского и суетного, чтобы открыть сердце своему Создателю.

Музыкальная беседа  по теме П.И. Чайковский Детский альбом -  Утренняя молитва, В церкви.    Конспект занятия

Светлая Седмица первые дни Пасхи

Многих христиан, недавно пришедших к Богу, интересует молитвенное правило на Светлой Седмице. Миряне часто путаются во многочисленных ритуалах и обрядах, которыми сопровождается то или иное церковное празднество.

В этот период христиане должны полностью изменить порядок прежних молитв, ведь молитвенное правило на Светлой Седмице включает в себя довольно широкий список канонов и песнопений. Итак, накануне праздника (в ночь на Пасху) православные должны прочитать:

  • Пасхальные часы;
  • «Христос Воскресе»;
  • «Воскресение Христов видевшее»;
  • пасхальные тропари;
  • «Господи, помилуй»;
  • «Христос Воскресе» (вновь).

Имейте в виду, что первая песня поется не менее семи минут. Православные утверждают, что за это время на них сходит невероятная благодать. Вторая и третья молитва читается трижды, а вот пятую необходимо произнести не менее сорока раз.

Молитвы, предназначенные для вечернего времени

Естественно, что христианин не может спокойно погрузиться в сон, не уделив время своему Богу. Вечернее молитвенное правило идентично утреннему, все слова необходимо произносить тогда, когда вы однозначно больше не будете заниматься делами. В заключение молитвы верующий осеняет себя крестным знамением и может спокойно ложиться в постель.

Интересно, что у христиан принято засыпать только после обращения к Богу, ведь во сне человек может закончить свой жизненный путь, и нет ничего хуже, чем предстать перед Творцом неподготовленным. Поэтому каждый день верующие заканчивают молитвой и каются в совершенных грехах. Только это характеризует истинные отношения между душой и Всевышним.

В четверток 4-я седмицы по Пасце, на Утрени,

на Бо́г Госпо́дь: тропа́рь пра́здника три́жды.

По 1-м стихосло́вии седа́лен, гла́с 3.

Подо́бен: Красоте́ де́вства:

Вся́ челове́ческая восприи́м, вся́ на́ша присво́ив, на Кресте́ пригвозди́тися благоволи́л еси́ Тво́рче мо́й, сме́рть изво́ливый претерпе́ти я́ко Челове́к, да челове́чество от сме́рти изба́виши я́ко Бо́г. Те́мже я́ко Жизнода́вцу вопие́м Ти́: сла́ва Христе́ Воскресе́нию Твоему́.

Сти́х: Во всю́ зе́млю изы́де веща́ние и́х:

Апо́стол Твои́х па́мять Го́споди, уясни́л еси́ я́ко Всеси́лен, зане́ укрепи́л еси́ и́х, стра́сти Твоя́ подража́ти: победи́ша му́жески велиа́рову си́лу, те́мже и прия́ша исцеле́ний дарова́ния. Те́х моли́твами Человеколю́бче, ми́р пода́ждь лю́дем Твои́м.

Сти́х: Ди́вен Бо́г во святы́х Свои́х, Бо́г Изра́илев.

Му́ченичен: Обле́кшеся во всеору́жие Христо́во, и оде́явшеся во ору́жие ве́ры, ополче́ния вра́жия му́жески низложи́сте: усе́рдно бо наде́ждею жи́зни, претерпе́сте вся́ мучи́телей преще́ния же и ра́ны. Те́мже и венцы́ прия́сте, му́ченицы Христо́вы, терпеливоду́шнии.

Сла́ва, и ны́не: Богоро́дичен:

Проро́цы пропове́даша, апо́столи научи́ша, му́ченицы испове́даша, и мы́ ве́ровахом, Богоро́дицу тя́ вои́стинну святу́ю. Те́мже и велича́ем Рождество́ Твое́ несказа́нное.

По 2-м стихосло́вии седа́лен, гла́с 8.

Подо́бен: Прему́дрости сло́ва:

Стоя́ посреде́ святи́лища, преполовля́ющуся боже́ственно пра́зднику, жа́ждай, взыва́л еси́, да гряде́т ко Мне́ и пие́т: пия́й бо от сея́ Боже́ственныя Моея́ воды́, ре́ки из чре́ва источи́т веле́ний Мои́х, а и́же ве́рует в Мя́, по́сланнаго от Боже́ственнаго Роди́теля, со Мно́ю просла́вится. Сего́ ра́ди вопие́м Ти́: сла́ва Тебе́ Христе́ Бо́же, я́ко бога́тно излия́л еси́ во́ды Твоего́ человеколю́бия рабо́м Твои́м. .

Воскресе́ние Христо́во: Псало́м 50. Кано́н пра́здника со ирмосы́ на 8: и Мине́и на 4. Конда́к и ексапостила́рий пра́здника.

На хвали́тех стихи́ры Осмогла́сника, гла́с 3:

Во све́те Твое́м Влады́ко, у́зрим све́т Человеколю́бче: воскре́сл бо еси́ из ме́ртвых, спасе́ние ро́ду челове́ческому да́руяй, да Тя́ тва́рь вся́ славосло́вит еди́наго безгре́шнаго, поми́луй на́с.

Христо́вы за́поведи непоро́чно сохра́ншии святи́и апо́столи, ту́не прия́сте, ту́не подава́ете, исцеля́юще стра́сти ду́ш и теле́с на́ших. Те́мже иму́ще дерзнове́ние, Того́ моли́те, поми́ловатися душа́м на́шым.

Я́ко свети́ла в ми́ре сия́ете, и по сме́рти святи́и му́ченицы, по́двигом до́брым подвиза́вшеся. Те́мже иму́ще дерзнове́ние, Христа́ моли́те, поми́ловатися душа́м на́шым.

Сла́ва, и ны́не, гла́с 4:

Го́споди, пре́жде честна́го Твоего́ Креста́, пра́зднику преполови́вшуся, во святи́лище вше́л еси́, иуде́и со дерзнове́нием учя́, Моисе́ем и в зако́не Тобо́ю законоположе́нным, ужаса́ющеся же Христе́ Твоея́ прему́дрости неизрече́нному та́инству, е́же на Тя́ ропта́нию в себе́ за́вистию поуча́хуся: ка́ко Се́й ве́сть пи́смена не учи́вся? Не ве́дяще Тебе́ Спа́са ду́ш на́ших.

На стихо́вне стихи́ры, и́хже краегране́сие:

Средопятдеся́тницы. Гла́с 2.

Подо́бен: До́ме Евфра́фов:

Ве́лий еси́ Царю́, и ве́лия Твоя́ держа́ва: вельми́ бо обнища́в, вели́ких дарова́ний вселе́нную испо́лнил еси́.

Сти́х: Помяни́ со́нм Тво́й, его́же стяжа́л еси́ испе́рва.

Ста́л еси́ в хра́ме источа́я Твоя́ струи́, пра́зднику преполови́вшуся, и напая́я жа́ждущыя Боже́ственною Благода́тию, благоутро́бне.

Сти́х: Бо́г же Ца́рь на́ш пре́жде ве́ка:

Спасти́ мя восхоте́в, воплоти́лся еси́ пресла́вно от Де́вы неискусобра́чныя, и посреде́ хра́ма Твоего́ благода́ть мне́ источи́л еси́.

Сла́ва, и ны́не: гла́с 8. Иоа́нна мона́ха:

Преполови́вшуся пра́зднику пре́жде стра́сти, и сла́внаго Воскре́сния Твоего́ Го́споди, бы́л еси́ учя́ Бла́же во святи́лищи непокори́выя иуде́и, и фарисе́и, и кни́жники, и вопия́ к ни́м: жа́ждай да гряде́т ко Мне́ и пие́т: ве́руяй в Мя́, воды́ жи́зни Ду́ха Боже́ственнаго ре́ки потеку́т от чре́ва его́: о неизрече́нныя прему́дрости Твоего́ хвале́ния! И́же вся́ исполня́яй Бо́же на́ш, сла́ва Тебе́.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: